BM Güvenlik Konseyi'nden Kuzey Kore'ye kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin 10 ve 18 Mart'ta balistik füze fırlatmasını kınadı.

BM Güvenlik Konseyi'nden Kuzey Kore'ye kınama
19 Mart 2016 Cumartesi 09:24

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin 10 ve 18 Mart'ta balistik füze fırlatmasını kınadı.

BM Güvenlik Konseyi, ABD'nin talebi üzerine konuyu kapalı oturumda görüştü. Toplantının ardından yayımlanan basın bildirisinde, Kuzey Kore'nin 10 ve 18 Mart'ta gerçekleştirdiği eylemlerden derin endişe duyulduğu belirtilerek, füze fırlatılması kınandı.

Bu füze denemelerinin "kabul edilemez" olduğu ve 1718, 1874, 2087, 2094 ile 2 Mart'ta kabul edilen 2270 sayılı kararların açık bir ihlali olduğu kaydedilerek, Kuzey Kore'nin eylemlerinin bölgesel ve uluslararası güvenliğe tehdit oluşturduğu vurgulandı.

BMGK'da 2 Mart'ta kabul edilen 2270 sayılı kararda Kuzey Kore'ye giden ve bu ülkeden çıkan tüm kargolara şüpheli madde taşıyormuş muamelesi yapılarak, tüm BM üyesi ülkelere bu kargoları inceleme zorunluluğu getirilmişti.

Kuzey Kore'ye hafif silahlarla konvansiyonel silah satışına sınırlama getirilen kararda, bu ülkeden kömür ve demir alınması yasaklanırken, altın, titanyum ve benzeri yeraltı kaynaklarının alınması da sınırlandırılmıştı.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.