'Anneler bilgisayarın beyni gibi sürekli çalışıyor'

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Domenach, diplomatlığı ve anneliği birarada yürütmeye çalıştığını belirterek "Anneler, bilgisayarın beyni gibi sürekli çalışıyor" dedi.

'Anneler bilgisayarın beyni gibi sürekli çalışıyor'
06 Mart 2016 Pazar 12:38

İSTANBUL (AA) - Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, annelik ve diplomatlığı bir arada yürütmenin yorucu olduğunu ama denge sağlamaya çalıştığını belirterek, "Hayatta hepimizin hedefleri var. Çocuklarım ve eşim benim için en önemli ve en vazgeçilmez şeyler. Çocuklarım anneleriyle gurur duyuyor" dedi.

AA muhabirinin sorularını Türkçe yanıtlayan Muriel Domenach, Fransa'nın, AB'nin en yüksek kadın istihdam ve doğurganlık oranına sahip ülkesi olduğunu dile getirerek, bunun özellikle okul öncesi çocukluk döneminin devlet tarafından desteklenmesiyle mümkün olduğunu söyledi.

Domenach, 3 çocuğu olduğunu ancak çalışmayı hep sürdürdüğünü ifade ederek, "Annelik ve diplomatlığı bir arada yürütmek yorucu, ama denge sağlamaya çalışıyorum. Hayatta hepimizin hedefleri var. Çocuklarım ve eşim benim için en önemli ve en vazgeçilmez şeyler. Çocuklarım hem anneleriyle hem de Osmanlı tarihçisi olan babalarıyla gurur duyuyor" diye konuştu.

Muriel Domenach, diplomat olarak çalışarak, Fransa ile ilgili güzel bir imaj vermeye çalıştığını ancak "bazen" de evinde kalıp pasta yapmak istediğini söyledi.

Eşinin modern, çalışkan bir erkek olmasından dolayı şanslı olduğunu ancak her halükarda çocukların spor aktivitesi, dersi, kitabı gibi ayrıntıları kendisinin takip ettiğini dile getiren Domenach, "Anneler, bilgisayarın beyni gibi, sürekli çalışıyor" ifadesini kullandı.

Domenach, önceki şeflerinden birinin kendisine, "Hayat o kadar kısa ki farklı hayatlar yaşamak gerekiyor" dediğini aktararak, kadınlara doğru bildikleri yolu izlemeleri ve her hayatı yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

"Türk kadın diplomatlar işlerinde çok iyi"

Fransa'da kadın diplomat sayısının giderek artığını belirten Domenach, şunları söyledi:

"Türkiye'de, çok iyi diplomatlar tanıyorum kadın diplomat geleneği olduğunu da biliyorum. Dışişleri Bakanlığında özellikle çok yakın arkadaşım var. NATO'da beraber çalıştık. Türk kadın diplomatlar işlerinde çok iyi. NATO'da gördüğüm kadın diplomatlar içerisinde en iyileri, en çalışkanları onlardı. Çok bilgililer, metinleri, detayları çok iyi biliyorlar ve her zaman referans veriyorlar. Fransa'da 'Dipte sert, üstte yumuşak olmak' diye bir deyim var. Türk kadın diplomatlar bunu çok güzel uyguluyor. Bazen 'Hayır' diyor, ama bunu çok yumuşak, çok nazik bir şekilde söylüyor. NATO'dan ayrılırken yaptığım konuşmada 'Türk delegasyonu en iyisiydi' demiştim. Başka ülkelerin diplomatları da bu konuda aynı fikirde. Erkek diplomatlar da iyi ama bence kadın diplomatlar daha da iyiler."

Mart ayı kadınlara ayrıldı

Muriel Domenach, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu olarak mart ayını kadınlara ayırdıklarını ve ay boyunca kadınlar için etkinlikler yapılacağını belirterek, ilk olarak 8 Mart'ta Fransız Sarayı'nda düzenleyecekleri "kutuplaşmasız" gecede, kültür, siyaset, ekonomi, basın gibi pek çok alandan 400 kadını ağırlayacaklarını kaydetti.


Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.