ABD’li eski diplomat Ann Wright'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul’da bulunan, ABD’li eski diplomat Ann Wright, Cemal Kaşıkçı için gazetecilere açıklama yaptı.

ABD’li eski diplomat Ann Wright'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması
14 Ekim 2018 Pazar 12:00

Konferans nedeniyle İstanbul’da bulunan, ABD’li eski diplomat Ann Wright, Cemal Kaşıkçı’nın fotoğraflarının bulunduğu Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Wright, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamasının uluslararası bir rahatsızlık oluşturduğunu ve kayıp gazetecinin öldürüldüğüne inandığını ifade etti.

Ülkesi ABD’nin Irak’ı işgali nedeniyle 16 yıllık diplomatlık hayatını noktalayarak aktivist olan Ann Wright şunları söyledi:

Eski bir diplomat olarak bir konferans için İstanbul’a geldim. Değerli bir gazeteci olan Cemal Kaşıkçı için bu gece buradayım. Ona olanlardan bütün dünya rahatsız. Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne inanıyorum. Bu korkunç cinayet nedeniyle buraya gelip bunları söylemek istedim. Suudi Arabistan yönetimi, gazetecilerin öldürülmesine son vermeli, Yemen’de yüzlercesi gerçekleşen insan ölümlerine son vermeli.

Burada bir araştırma yapılıyor, tamamlanacak ve bize bir şeyler söylenecek. Burada görev yapan gazetecilerin taşıdığı genel kanı da onun öldürüldüğü yönünde. Yapılan araştırmalardan kesin bir sonuç çıkmadı, ancak şu ana ortaya çıkan tabloya göre Kaşıkçı’nın Konsolosluk’ta öldürüldüğünü düşünüyoruz. İnsan hakları savunucularının ayağa kalkması gerekiyor. Özgürlük için, gazetecilerin özgürlüğü için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Suudi yönetimi yaptıklarına artık bir son vermeli.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.