Polislere zam kapıda

Seçim vaatleri arasında yer alan polislere zam konusu öncelikli hükumet gündemleri arasına girdi.

Polislere zam kapıda
09 Kasım 2015 Pazartesi 11:06

 AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan polislerin ek göstergesini 3600'e çıkarma kararı seçim sonrasında ilk işleme giren kararlar arasında yer alacak. Emeklilere aylık 100 TL ya da yıllık 1200 TL zam yapılmasını gündeme alan AK Parti polisler için de 240 ve 580 TL arası zam yapacak. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimden 3 gün önce "Teröre karşı kahramanca mücadele eden polislerimize, selamlar gönderiyoruz. Şehit polislerimize rahmet diliyor, ailelerini bağrımıza basıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 Türk lirası arasında artış sağlamış oluyoruz" demişti.

AK Parti yöneticileri, emekli ve polislerle ilgili maaş artışının geçici bütçe yasasına konulabileceğine dikkat çekerek, olası bir iptal başvurusuna karşı da muhalefetten destek isteyeceklerini belirtti. AK Parti yöneticileri, "Bazı düzenlemeler bütçe yasasına konulamıyor. Eğer bu düzenlemeler geçici bütçe yasasına konursa ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurulursa iptal edilebilir. Bu nedenle muhalefetin desteğini arayacağız" dedi. CHP'li Akif Hamzaçebi, anayasaya göre bütçe yasalarına bütçeyle ilgili olmayan hiçbir hükmün konulamayacağını, ancak geçici bütçe yasalarının bundan farklı olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Bu düzenlemeler sosyal içeriklidir. Bizim de taahhütümüzdür. Geçiçi bütçeye konulabilir" dedi.

Kaynak:Cumhuriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.