Polis Amirleri Eğitim Merkezi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Yönetmeliği'nde sınav yapacak kurumla ilgili değişikliğe gidildi.

Polis Amirleri Eğitim Merkezi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Yönetmeliği'nde sınav işlemlerini gerçekleştirecek kurumla ilgili değişikliğe gidildi. Yapılan değişikiklikle sınavların hazırlanması, soruların saklanması ve sonuçların açıklanması işlemlerini yapmakla yetkilendirme işlemlerinde ÖSYM ya da anlaşmalı üniversitenin görev yapabileceği belirtildi. 

Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte sınav yapabilecek kurumun muhtemelen Anadolu Üniversitesi olacağı, konuyla ilgili yakın zamanda resmi protokollerin yapılabileceği belirtildi. 

Bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren  mevzuat değişikliği'nde şu ifadeler kullanıldı.

MADDE 1 - 16/7/2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ancak yazılı sınav sorularının hazırlanması, basımı, saklanması ve yazılı sınavın yapılması işleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi veya Milli Eğitim Bakanlığına ya da Türkiye genelinde sınav yapabilecek üniversitelere de yaptırılabilir."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.