Prim ödeme gün sayısı düşürülmeli!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur'dan emekli olabilmek için aranan prim ödeme gün sayısının fazla olduğunu kaydederek bunun düşürülmesi gerektiğini kaydetti.

Prim ödeme gün sayısı düşürülmeli!
30 Mart 2017 Perşembe 14:20

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim ödeme gün sayısına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Palandöken, Bağ-Kur’dan emekli olabilmek için aranan prim ödeme gün sayısının fazla olduğunu ve bunun düşürülmesi gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Palandöken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 1982-2000 yıllarında vergi, sicil ve oda kaydı bulunan ancak Bağ-Kur’a kayıt yaptırmamış esnafın mağdur olduğunu belirtti. Bu ve buna benzer mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için gerekli çalımaların yapılması gerektiğine vurgu yapan Palandöken, bu kapsamda esnaflara bir kez daha hak tanınmasını istedi.

Söz konusu mağduriyetin giderilmesine yönelik adımların hızla atılması gerektiğine işaret eden Palandöken, emeklilik için aranan prim gün sayısına da değinerek, "Emeklilik için aranan prim gün sayısı Bağ-Kur sigortalıları açısından halen 9 bin gün olarak uygulanmaktadır. Bağ-Kur’lu sigortalıların da prim gün sayısının SSK’lılar gibi 7 bin 200 güne düşürülmesi gerekmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.