Enflasyon farkı ve Emekli zam oranı belli oldu

2017 yılı emekli zam oranları merak ediliyordu. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği zam oranları belirlendi. Peki memur emeklileri fark alacak mı? Detaylar haberimizde.

Enflasyon farkı ve Emekli zam oranı belli oldu
03 Ocak 2017 Salı 12:45

Milyonlarca  SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyordu. Emeklilerin meraklı bekleyişi sonra erdi ve emeklinin zam oranı belli oldu. 2016 yılı son altı ayına göre hesaplanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 4,65 oldu. Peki memur emeklileri fark alacak mı? İşte detaylar.

Ocak ve Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği zam oranları belli oldu. Ocak-Haziran ve Temmuz-Ağustos dönemlerinde Tüketici Fiyat Endeksine göre belirlenen zam oranı 4,65 olarak hesaplandı.

MEMUR EMEKLİLERİ FARK ALAMAYACAK

Altı aylık enflasyonun yüzde 5'in üzerinde olması halinde memur emeklileri de enflasyon farkı alacaktı. Buna göre açıklanan rakamla memur emeklileri fark alamayacak.

 
 


Etiketler; #emekli
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.