Emeklilere promosyon belli oldu - Emekliye bayram promosyonu ne zaman ödenecek?

11 Milyon emeklinin merakla beklediği promosyon ödemesi ile ilgili Emekli Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanları ortak açıklama yaptı. Peki, Emeklilere promosyon ne zaman ödenecek? Emeklilere promosyon nasıl ödenecek? Emeklilerin merakla beklediği emekli promosyon haberleri ile ilgili detaylar haberimizde.

Emeklilere promosyon belli oldu - Emekliye bayram promosyonu ne zaman ödenecek?
19 Ağustos 2016 Cuma 14:42

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli, devletten gelecek promosyon haberini bekliyor. Kurban Bayramının yakınlaşmasıyla birliklte, emeklilerin bayram ikramiyesi talebi gün geçtikçe artıyor. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Emekli Sen ve Birleşik Emekliler Derneği,  Emeklilere Kurban Bayramında promosyon beklediği ile ilgili dikkat çeken bir yazı yayımladı. Milyonlarca emeklinin sesi olarak, Hükümetten emeklilerin promosyon ödemesi çağrısında bulunan yazıda, Kurban Bayramı öncesi promosyonların ödenmesi isteniyor. Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Akçan ve Türk Emekli Sen Genel Başkanı Osman Özdemir imzalı yazıda emeklilerin promosyon beklentisinin karşılanması gerektiği ifade edildi. 

Türkiye Kamu-Sen sayfasında paylaşılan ve dikkat çeken yazı şu şekilde;

"Emeklilere promosyon, yılan hikayesine döndü. Yılardan beri emeklilere promosyon verileceği söylenmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmıyor.

Hükümet her sıkıştığında basında emeklilere müjde başlıklı haberler yapıyor ama her seferinde emeklilerimizin boynu bükük, elleri ve cepleri boş kalıyor.

Emeklilerimizin hakkı olan promosyon ödemelerinin daha fazla sürüncemede bırakılmasının hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. Milyonlarca vatandaşımızın umutlarıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur.

Artık bu laf kalabalığına, umut tacirliğine bir son verilmeli ve emeklilerimizin promosyon beklentisi karşılanmalıdır.

Biz bu Kurban Bayramı öncesinde promosyonların ödenmesini bekliyor ve istiyoruz! Yetkililerin artık kaçacak yeri, sığınacak mazereti kalmamıştır." denildi.


Türkiye Kamu-Sen'den Emekliye Promosyon Açıklaması haberi için TIKLAYINIZ


Emeklilere maaşlarına göre promosyon ödemesi yapılacak

11 milyona aşkın emeklinin gözü kulağı bayram öncesi verilecek promosyona çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emekli aylıklarına göre kademelendirme yaptıklarını ifade etmişti. Buna göre maaşa göre promosyon alınacak.

Buna göre Bin 500 TL'nin altında maaş alanlar 3 yıllık dönem için 450 TL, 2 bin TL ve üstünde maaşı olanlar 900 TL ödeme alabilecek. 

Sürenin bitiminin ardından emekliye yine bir 3 yıllık promosyon daha ödenecek. Promosyon tutarında emeklinin maaşını bankada tutma süresinin de etkili olacağı ifade ediliyor.

Emeklilere Promosyon ne zaman yapılacak?

11 milyona yakın emeklilinin gözü kulağı, yapılacak promosyon açıklamasında. Milyonlarca emeklinin temennisi 12 Eylül öncesinde promosyon ödemelerinin yapılması. Promosyon ödemelerinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanıp Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına sunulduğu belirtiliyor.

Emeklilere promosyon ödemesinin bayram öncesinde yapılması ve 11 milyona aşkın emeklinin mutlu edilmesi öngörülüyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustsfa - 8 yıl önce
Emekli ile dalga gecmeyin onlarinda gururu var.gece demokrasi nobetinde onlarin payi cok.......
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Artık bir karar verin. Ya verin ya da ebediyen lafını etmeyin.
Avatar
kaptan - 8 yıl önce
Bir emirle bankalar kredi faizini bir gunde indirebiliyorsa bir emirle emeklilerede promosyon verebilir demektir ama bunu kim yapacak demekki ortada boyle bir niyet yok sadece oyalama ve alay etme var
Avatar
levent - 8 yıl önce
vermeyinde ümit bağlanmasın ne o hergün görüşmeydi falan filan vermeyin daha iyi
Avatar
40 - 8 yıl önce
Yazık emekliyi kandırmayın eemeliler zaten zor geçiniyor
Avatar
rasit - 8 yıl önce
İntibak unutuldu buda unutulur
Avatar
Nezahat - 8 yıl önce
Emeklilerin kanlnl ediniz yeter artlk
Avatar
Hulya - 8 yıl önce
Yalan yalannnn