Emeklilere müjdeli haber!

Son zamanlarda emeklilere peş peşe gelen müjdeli haberlere yenileri ekleniyor.

Emeklilere müjdeli haber!
08 Mart 2016 Salı 08:35

Hükümet'ten, milyonlarca emekliye gelen müjdeli haberlere yenileri ekleniyor. Şimdi de sağlık için düğmeye basıldı.

Emekli maaşlarına yaptığı zamlarla milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren hükümetten bir adımda sağlık alanında atılıyor. Şimdi de 11 milyon emekliden muayene, ilaç ve reçete katılım paylarının alınmamasına ilişkin çalışmalar gündemde. Çalışma hayata geçerse; emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanmaya başlayacak, maaşlardaki kesintiler bitecek.

"Sık sık hastaneye gidiyoruz. Kullandığımız ilaçlar var. Maaşlarımızdan muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesiliyor. Neredeyse hiçbir ay tam maaş alamıyoruz" diyen emeklileri sevindirecek bir çalışma başlatıldı.

Emeklilerden sağlık hizmetleri için katkı payı alınmaması gündeme geldi. Çalışma hayata geçerse, devlet hastanelerine giden emeklilerin maaşından kesilen 5 lira muayene katılım payı, artık kesilmeyecek. Emeklerin maaşlarından muayene, ilaç ve reçete katılım payı kesilmemesi sayesinde, emekliler sağlıktan ücretsiz yararlanacak. Neredeyse her ay maaşlarında kesinti olan emekliler, artık maaşını tam alacak. 

Eğer gidilen özel hastane ise katılım payı kesintisi 12 liradan başlıyor. Doktor ilaç yazdığında (raporlu olanlar hariç) yüzde 10 oranında ilaç katılım payı yine maaşlardan kesiliyor. İlaçlardan da reçete katılım payı parası alınıyor.

2002'den bu yana emekli maaşlarındaki artışları anlatan Maliye Bakanı Naci Ağbal, promosyon çalışması ile emeklileri bir kez daha sevindireceklerini söyledi. Ağbal, "2002'den bu yana SSK işçi emekli aylığı nominal olarak yüzde 402, reel olarak yüzde 64 artış gösterdi. Bağ-Kur esnaf emekli aylığı yüzde 678, reel olarak yüzde 153, Emekli Sandığı emekli aylığı nominal yüzde 329, reel olarak yüzde 40.3 arttı. Promosyon çalışmaları sonuçlandığında da inşallah emeklilerimizi bir defa daha memnun ederiz" dedi.


Kaynak: Takvim

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.