Emekli haberleri son dakika - Emekliye büyük ikramiye

Emekliye ikramiye müjdesi geldi. AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre emeklilere kıdeme göre ikramiye verilecek. Peki hangi emekli kaç TL ikramiye alacak? Emekliye ikramiye ile ile ilgili haberlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Emekli haberleri son dakika - Emekliye büyük ikramiye
19 Aralık 2016 Pazartesi 09:15

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifi, Emeklilerin yüzünü güldürecek. Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. KAnun tasarısında emeklileri memnun edecek maddeler yer alıyor. Peki 30 yılı aşan Emekli kaç TL ikramiye alacak? İşte detaylar.
 

-- 30 yıldan fazla çalışmasına rağmen 30 yıllık ikramiye alan 400 bin memur emeklisi böylece paralarına kavuşacak. İşte tasarıdan bazı satır başları:

-- 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için ödeme yapılacak. 35 yıl hizmetle emekli olan, 5 yıllık ikramiye farkı alacak.

-- Ödenecek tutar, memurun görevden ayrıldığı tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden hesaplanacak.

-- Hak sahiplerinin, ikramiyelerini alması için yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekecek.

Kıdeme göre ödemeler şu şekilde yapılacak.

Emekli Kıdem Tazminat

-- Emeklilere ikramiye farklarının ödemesi 2 taksit şeklinde yapılacak. Başvuru tarhinden itibaren 3 ay içinde ikramiyelerin ödeneceği öğrenilirken, 7 bin 500 TL'ye kadar gerçekleşecek ödemeler için olacağı belirtildi. 

-- Daha önce başvuruda bulunanların bir şey yapmasına gerek olmayacak. Bu kişilerin başvuruları, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayılacak.

-- Dava açanların da başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Ödemeler, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde yapılacak. Dava öncesi yapılan idari başvuru tarihinden fark ödemesinin yapıldığı tarihe kadarki süre için faiz işletilerek farklar emekli memura ödenecek. Davalar düşmüş olacak. Yargılama giderleri idarenin üzerinde bırakılacak ve vekalet ücretinin dörtte birine hükmedilecek.


Etiketler; #emekli #ikramiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
atilla - 7 yıl önce
Biz SSK emeklilerI kendi vatanimizda siginmacimiyiz???Neden bizleride sevindirecek bir calis ma yapilmiyor...
Avatar
cengiz karaca - 7 yıl önce
deve bagışladilar
mahkemeler aleyhte karar
verince sgk para kalmadi
Avatar
Leyla - 7 yıl önce
Ssk emeklileri ovey olduğu için her halde memur 2000 öncesi ve sonrası var adalet böyle mi oluyor