Çalışan emeklinin yüzü gülecek!

Bağ-kurlu çalışan emeklilerin bu ay yüzü gülecek. Çalışan emeklinin maaşından bu ay yüzde 10 kesinti yapılmayacak. Böylece maaşlar yüzde 11,1 artacak.

Çalışan emeklinin yüzü gülecek!
18 Nisan 2016 Pazartesi 11:41

Çalışan emeklilerin maaşlarında yüzde 11.1 oranında artış bekleniyor. Bağ-kurlu çalışan emeklilerin maaşından bu ay yüzde 10 kesinti yapılmayacak. Bu sayede çalışan emeklilerin maaşlarında yüzde 11,1 oranında artış olması bekleniyor.

Bağ-kurlu çalışan emeklilerden bu ay yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi yapılmayacak. Böylece emeklilerin gelirinde yüzde 11,1 oranında artış olacak.

Halen Bağ-Kur kapsamında çalışan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni zamlarını almaya başladı. Bu ay emekli maaşlarında yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi olmayacak. Böylece kapsamdaki emeklilerin geliri yüzde 11.1 oranında arttı. Emekliler, zamlı paralarına maaş ödeme günlerinde kavuşacak. Halen Bağ-Kur'lu olarak çalışan memur emeklileri ise, bu zammı geçen ay almıştı.

Söz konusu düzenleme, bir işveren yanında çalışan emeklileri kapsamıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.