Ambargo henüz resmi değil

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarına ilişkin, "Resmi olarak bize ulaşan somut bir kararları söz konusu değil" dedi.

Ambargo henüz resmi değil
27 Kasım 2015 Cuma 12:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarına ilişkin, "Resmi olarak bize ulaşan somut bir kararları söz konusu değil" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, makamında Sudan Tarım ve Ormancılık Bakanı İbrahim Al Duheyri ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Rusya uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya Tarım Bakanlığı gıda ithalatı konusunda bazı denetim ve kısıtlamalar getirme kararı aldı, bu çerçevede Türkiye nasıl etkilenir? Ne gibi tedbirler alıyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, Türkiye ve Rusya arasında her alandaki köklü ilişkilerin, bütün dünya tarafından bilindiğini söyledi.

Tarım alanında da her iki ülke arasında çok ciddi ilişkiler bulunduğuna dikkati çeken Çelik, "Türkiye, Rusya'ya 1 milyar 270 milyon dolarlık yıllık tarım ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyor ama aynı zamanda 2 milyar 850 milyon dolarlık da ithalat gerçekleştiriyoruz"

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapılacak

Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Resmi olarak bize ulaşan somut bir kararları söz konusu değil" dedi.

Direkt konuyla bağlantılı olmayan ama diğer alanlara taşınmaya çalışılan sorunlarla ilgili de özellikle Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları bünyesinde çalışma ve diyalogların sürdürüldüğünü dile getiren Çelik, "Bakanlar Kurulu sonrasında, yaşanan bu olaylarla ilgili Hükümet Sözcümüzün açıklamasını daha ayrıntılı şekilde dinleme imkanı olacak. Bazı açıklamaları Dışişleri Bakanlığımız yaptı, Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşme takvimiyle ilgili. Umuyorum, iki dost ülke arasındaki ilişkiler, gerçekten gereksiz alanlara taşınmaz ve aklıselim hareketle sorunun gerçekten çözümü noktasında yaklaşımı bakanlar olarak bizler ve yetkililer sergilerler ümidindeyim" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.