Altın çağın süpriz sonu Altında 'faiz artırımı' fiyatlanması...

Altın çağın süpriz sonu Altında 'faiz artırımı' fiyatlanması...

Altın çağın süpriz sonu Altında 'faiz artırımı' fiyatlanması...
Admin
Admin
11 Şubat 2022 Cuma 10:51

Rusya ve Ukrayna arasındaki geriliminde destek bulan ons altın, Fed'in yıl içinde 7 faiz artırımı mesajının ardından, yatırımcıların daha agresif parasal sıkılaşma döngüsüne girebileceği beklentilerinden dolayı düştü. Gram altın ise, ABD'nin enflasyon verilerinin ardından küresel piyasalardaki doların düşüşünü izledi. İşte gram, çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altınında ilk rakamlar...

Jeopolitik risklerden dolayı yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla bir süredir yükselişte olan altın fiyatları, Fed'in daha agresif faiz artırımı mesajları vermesinin ve ABD enflasyonunun beklentiyi aşmasının ardından düşüşe geçti. Gram altın ise küresel piyasalardaki altın fiyatlarını ve dolar/TL kurunu izleyerek, haftanın son gününde 793 TL'den güne başladı.

ONS ALTIN SON DURUM

GRAM ALTININ FİYATI

Gram altın fiyatları hafta başından bu yana 800 TL seviyesine yükseldi. Son kapanışını 793 TL seviyesinden yapan gram altın, bugün 793 TL civarından fiyatlanıyor.

Cumhuriyet altını: 5.215,00 TL

Yarım altın: 2.617,00 TL

"YÜKSEK ENFLASYON ALTINI DESTEKLEYEBİLİR"

Dün açıklanan ABD'nin enflasyon rakamları beklentinin üstünde gerçekleşmişti. Philip Nova Kıdemli Emtia Stratejisti Avtar Sandu, beklenenden yüksek gelen ABD enflasyonunun altını destekleyeceğini fakat faiz artırımlarının faizsiz bir varlık olan altın için fırsat maliyetini artıracağını söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.