Yaş çay üreticilerine kilogram başına destek

Yaş çay üreticilerine destek tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yürürlüğe giren destek tebliğine göre kilogram başına destek verilecek.

Yaş çay üreticilerine kilogram başına destek
08 Kasım 2016 Salı 11:03

Yaş çay üreticilerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından müjdeli haber geldi.  Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2016 Yılı Yaş Çay Ürünü için Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğine göre yaş çay üreticilerine destek verilmesi kesinleşti.

Kilogram başına 13 kuruş

Yürürlüğe giren tebliğe göre, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (ÇAY-KUR) kontrolü yapılan ruhsatlı çay alanlarında yaş çay üretimi yapıp satandala destek verilecek. 2016 yaş çay üretiminde ürün için yapılacak fark ödemesi ise kilogram başına 13 kuruş olacak.

Hizmet komisyonuda destek oranına göre ödenecek

Bakanlık ödemeyi Ziraat Bankası ile Çay-Kur'a ödenecek. Çay-Kur ise üreticilerin hesaplarına doğrudan ödemesini yapacak. Üreticilere verilecek desteğin yanı sıra uygulamaya verdiği hizmet desteğinden dolayı üreticilere ödenen destek tutarının yüzde 0,1’i oranında Çay-Kur'a, yüzde 0,2 oranında ise Ziraat Bankasına ödeme yapılacak.

23 Aralık 2016 tarihine kadar başvuru yapılabilecek

2016 yaş çay üretimi desteği ruhsatlı üreticilerinden kamu ve/veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2016 sezonu boyunca geçerliruhsata sahip olanlar alabilecek. Bu destekten ilk defa yararlanmak isteyenler ya da özel sektör işletmelerine yaş çay satan ruhsatlı üreticiler 23 Aralık 2016 tarihi mesai bitimine kadar çiftçi belgesi ve başvuru dilekçesiyle birlikte yaş çay sattıkları işletmelere başvuru yapabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.