Vergisini düzenli ödeyene bonus müjdesi!

Vergisini düzenli ödeyenlere bonus geliyor. Müjdeyi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisini düzenli ödeyenlere bonus verilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

Vergisini düzenli ödeyene bonus müjdesi!
11 Ağustos 2016 Perşembe 08:11

Vergisini düzenli ödeyenlere bonus geliyor. Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaların başlatıldığını kaydeden Maliye Bakanı Naci Ağbal, mükellef haklarını güçlendirecek bir paket üzerinde çalıştıklarını ve bütün vergilerini düzenli ödemiş hakkında hiçbir inceleme raporu yazılmamış mükelleflere bonus verilmesinin planlandığını açıkladı.

Mükelleflere yapılacak vergi indiriminin bütçeye bir maliyeti olacağına dikkat çeken Ağbal, ilk çalışmada gelir ve kurumlar vergisini düzenli ödeyenlerin elektronik ortamda çıkarıldığını, buna ilave olarak KDV’sini ödeyenlerin de çıkarılacağını anlattı. Maliyeti yönetecek bir rakama ulaşmaları gerektiğini kaydeden Ağbal, “Bütün mükelleflerin kayıtlarına baktırıyorum. Örneğin ‘bankalara bu ölçüyü uygulayım desem’ hakkaniyetli olmaz çünkü bankalar zaten kurumsal. Bonus uygulamasını getireceksek daha çok küçük ve orta ölçekli işletmelere getirmemiz lazım. Büyük işletmeler zaten kurumsal. Küçük işletmelere uygularsak vergiye gönüllü uyumu da artırabiliriz. Yoksa sadece ‘sen vergini ödedin indirim uygulayalım’ düşüncesinde değiliz. Vazgeçilen vergiden daha fazla vergi toplamalıyız. Şu anda senaryo çalışmaları yapılıyor” dedi. 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.