Vergi borçlarına yapılandırma geliyor! kapsamı nasıl olacak?

NTV'de canlı yayın konuğu olan Naci Ağbal, vergi borçlarının 18 aya kadar yeniden yapılandırılacağını bildirdi. En son 6111 Sayılı Kanun'la vergi borçlarına yeniden yapılandırma yapan hükümet tüm vergi borçlarına yeniden yapılandırmanın tekrar yolunu açıyor. Hangi borçlar yeniden yapılandırılabilecek? Vergi borçlarına yapılandırma ile ilgili tüm detaylar için tıklayınız...

Vergi borçlarına yapılandırma geliyor!  kapsamı nasıl olacak?
21 Temmuz 2016 Perşembe 16:33

NTV'de canlı yayın konuğu olan Maliye Bakanı Naci Ağbal gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Konuşmanın en dikkat çeken noktası ise vergi borçlarına getirilecek yeniden yapılandırma oldu. 

Naci Ağbal, vergi borcu olan vatandaşlar için yeni bir kolaylık getirmek istediklerini 30 Haziran'a kadar olan vergi borçlarının yeniden yapılandırma kapsamına gireceğini bildirdi. Daha önceki vergide yapılandırmaya benzer bir yapılandırma olacağını söyleyen Naci Ağbal, vatandaşın ister peşin ödemeyle isterse de 18 aya kadar taksitle vergi borçlarını ödeyebileceğini bildirdi.

Devletin 4,5 milyon vatandaştan alacağı toplam vergi tutarı 90 milyar TL. SGK primleri alacağı ise 72 milyar TL. 

Yeniden yapılandırma vatandaşın tüm vergi borçlarını kapsayacak.

NACİ AĞBAL'IN YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI

"İhtilaflı vergi ve prim alacaklarına da yeniden yapılandırma getiriyoruz. Şu anda devam eden vergi incelemelerine de yeniden yapılandırma getiriyoruz. Son 5 yıla ilişkin matrah artırma düzenlemesi yapıyoruz. Kasalı ortaklardan alacaklara da düzeltme getiriyoruz. Stok düzeltme hesabı getiriyoruz. Varlık barışında kapsam genişledi. Yurtiçi varlıklar da dahil edilecek."

Maliye Bakanı Ağbal, kamu kurumlarındaki paralel yapı üyelerinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Kamu görevlisi devlete ve anayasaya sadık olmak zorundadır. Ne bugünün ne de dünün meselesi. Böyle insanların istihdamına son vermek lazım. Terörü teşvik eden kamu görevlileri tespit ediliyor. Gereken yapılacak, tedbirler alınacak. Personel rejimiyle ilgili çalışmalarımız var. Bu oluşum içinde yer alan kamu görevlileriyle ilgili OHAL kanunu çerçevesinde tüm yapılması gerekenler yapılacak" diye konuştu.

Vergi, gümrük vergisi ve sigorta prim borçlarını kapsayan paketin bu akşam TBMM'ye sunulacağını belirten "4,5–5 milyon mükellef bu düzenlemeden yararlanacak. Toplamda 13 milyon vatandaşı ilgilendiriyor" dedi.

Üç ay süreli OHAL kararını da değerlendiren Naci Ağbal, "Hem dışarıdaki hem içerdeki yatırımcılar güven duyuyorlar. Hep birlikte ekonomiyi ayakta tutacağız. Çarklar dönecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.