'Vergi artışı olmayacak'

Maliye Bakanı Mehmet şimşek iktidar olmaları halinde yeni vergi artışının olmayacağını söyledi.

'Vergi artışı olmayacak'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2016 yılı ekonomik beklentiler üzerine yaptığı konuşmasına devam ediyor. Daha önce 2016 yılında kamuya personel alımıyla ilgili ifadeler kullanarak beklentileri yükselten Şimşek, şimdi de 2016 yılında vergi artışı yapmayacaklarını ifade etti.

İki seçimli 2015 yılında mali disiplini muhafaza ettiklerini kaydeden Şimşek, seçim hükumeti olmalarına rağmen bu konuda etkin bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Para ve maliye politikalarında sıkı ancak ekonomik güçlendirmeyi arttırıcı tedbirler almaya devam edeceklerini kaydeden Şimşek, 2016 yılı için yüzde 4 büyüme öngördüklerini söyledi. Bütçe ve diğer maliye poltikalarında beklentiler yönünde hareket eden piyasaları gördükçe büyüme beklentilerinin güçlendiğine işaret eden Şimşek, önümüzdeki dönemlerde bu rakamın revize edilebileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni dönemdeki iktidarlarında her hangi bir şekilde vergi artışına gitmeyeceklerinin de altını çizdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.