Türkiye uluslararası maden şirketi kuracak! Bakanlık...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda yeni bir maden şirketinin kurulacağını müjdeledi.

Türkiye uluslararası maden şirketi kuracak! Bakanlık...
26 Eylül 2018 Çarşamba 20:15

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, Twitter adresinden önemli bir paylaşımda bulundu. Yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere yeni bir şirket kurulacağını bildiren Cansız, global madencilik piyasasında etkili bir aktör olabilme ve Türkiye'nin ham madde tedarik güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi. 

Cansız, bu hedef doğrultusunda, yurt dışında maden arama ve işletme faaliyetlerinde bulunmak üzere yeni bir şirket kurulması için çalışmalara başlandığını kaydetti.Cansız, "Bu yeni şirket, Afrika ve Orta Asya'da maden ruhsatları elde ederek, yapılanmasını en kısa sürede tamamlayıp faaliyetlerine başlayacaktır." ifadesini kullandı.

Söz konusu şirket, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.