Türkiye'nin ilk 10'da olduğu kriz listesi!

Bloomberg 2016 yılı sefalet sıralamasını açıkladı. İşsizlik ve enflasyon oranlarının değerlendirildiği sıralamada Türkiye 8. sırada yer aldı.

Türkiye'nin ilk 10'da olduğu kriz listesi!
04 Şubat 2016 Perşembe 20:43

 Bloomberg bu yıl da diğer yıllardaki gibi ülkelerin sefalet endeksini hesapladı. Türkiye 2016 senesinde 63 ülkelik listede en kötü 8. ülke arasında yer aldı. Bir üstte 18,8 puan ile Sırbistan yer alırken, bir altta da Brezilya yer aldı. Sıralamalarda kullanılan en belirgin ölçüt ise ülkelerin enflasyon durumları, işsizlik oranları, gelir dağılımındaki denge oldu.

Sefalet sıralamasının zirvesinde ise geç yılda da olduğu üzere Amerika'da bulunan Venezuella yer aldı. 159,7 puan ile Venezuella diğer ülkeler ile arasına uçurum koymayı başardı. 63 ülkenin yer aldığı sıralamanın ilk 10'u ise sırasıyla şu şekildeydi: Venezuella, Arjantina, Güney ABD, Yunanistan, Ukrayna, İspanya, Sırbistan, Türkiye, Brezilya, Kazakistan.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.