Türkiye Bankalar Birliği unutulan hesapları yayınlandı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesini yayınladı.

Türkiye Bankalar Birliği unutulan hesapları yayınlandı
08 Şubat 2016 Pazartesi 10:41

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), unutulan hesapları yayınladı. Birlikten yapılan açıklamaya göre, zaman aşımına uğramış mevduat, emanet ve alacakların listesi yayınladndı. İsteyenlerwww.zamanasimi.org/tbb adresinden yayınlanan listeye ulaşabilecekler.
 
İsteyenler, mayıs 2016 sonuna kadar zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını site üzerinden kontrol edebilecek. 

Yaptıkları aramada neticesinde zaman aşımına uğramış hesabı olduğunu öğrenenler, 15 Haziran 2016 tarihine kadar, ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvuru yaparak bu hesapları kapatabilecekler.
 
Bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar on yıl içinde aranmadıkları takdirde 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre zaman aşımına tabi oluyor. TBB her yıl şubat ayında www.zamanasimi.org/tbb adresindeki arama motorunu aktif hale getirerek, zaman aşımına uğramış hesapları yayınlıyor. Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını söz konusu arama motorunu kullanarak öğrenebiliyor ve isterlerse hesaplarını kapatabiliyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.