Trafik sigortası primleri birkaç aya aşağı çekilecek

Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, vatandaşın trafik sigortasının primlerine indirim talebinin birkaç ay içinde karşılanacağını belirtti.

Trafik sigortası primleri birkaç aya aşağı çekilecek
01 Eylül 2016 Perşembe 13:00

Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, trafik sigortası primlerine indirim talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre vatandaşın trafik sigortası primlerine indirim talebi birkaç aya kadar karşılanması bekleniyor.

Şen, yaklaşık 2-3 ay önce çıkan yasa ile sigorta şirketlerinin elinin kuvvetlendiğini, artık lüzumsuz ve öngörmedikleri hasarları ödemeyeceklerini belirterek, yaklaşık 3 aydan beri sigorta şirketlerinin doğru prim aldığını söyledi. 

Trafik sigortası primlerinin yakın bir tarihte araç başına 150-200 lira civarında aşağı çekilmesi gerektiğini belirten Şen, "beklentimiz bu yönde. Sigorta şirketleri yavaş yavaş primleri aşağı çekmeye başladı." dedi. 

"Ticari araçların primlerinde üst limit kaldırılmalı" 

Doğan Şen, primlerin yüksekliğinin şikayet edilmesinin ardından Hazine'nin önlem aldığını anımsatarak, "Ticari araçların trafik sigorta primlerine üst çıta getirildi. Teknik hesaplanan prim ne olursa olsun 'kamyonetlerde 2 bin lirayı geçemez' denildi. Kamyonetlerin hasar frekansı öyle bir hal aldı ki hasar yapmayan kişiden de 2 bin lira prim almayı gerektiriyor. Sigorta şirketi 10 hasar yapandan da 2 bin lira, hiç hasar yapmayandan da 2 bin lira alıyor. Bu adil değil, bunun adil olması için üst limitin kaldırılması gerekiyor." diye konuştu. 

Herkesin üstüne düşeni yaparak trafik sigortası kaosunun aşılması gerektiğini vurgulayan Şen, "Sigorta şirketleri eski hasarlarını karşılayabilmek için (yüksek) primleri alma eğilimindeler ama yakın zamanda primler optimum noktaya gelecektir. İndirim birkaç ay sonra vatandaşa yansıyacaktır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.