Tırlar Azerbaycan yolcusu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Nuhoğlu, "Azerbaycan ve Türkmenistan güzergahlarında yapılacak iyileştirmeyle taşımacılık maliyetlerimiz tır başına yüzde 30 düşecek" dedi.

Tırlar Azerbaycan yolcusu
30 Kasım 2015 Pazartesi 17:02

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Rusya'nın, Türk tırlarını sınır kapısında bekletmesinin ardından transit geçişler için alternatif güzergah olarak Hazar Denizi geçişinin çok daha aktif kullanılabileceğini, bu hattaki Ro-Ro gemilerinin tam kapasite çalışması durumunda taşımacılık maliyetlerinin de tır başına yüzde 30 düşeceğini söyledi.

Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den Orta Asya'ya taşımacılıkta Rusya'dan başka tek alternatif yolun Hazar Denizi üzerinden Orta Asya'ya geçiş olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın, Türk tırlarını sınır kapısında bekletmesinin ardından transit geçişler için alternatif güzergah olarak Hazar Denizi geçişi çok daha aktif kullanılabilir. Alternatif güzergah olan Hazar Denizi üzerinden Bakü'ye, Türkmenistan'a, Kazakistan'a yani Orta Asya'ya taşımacılığı Azerbaycan ve Türkmenistan'a ait Ro-Ro gemileriyle gerçekleştiriyoruz.

Türkiye'nin, Rusya üzerinden Orta Asya'ya taşımacılığının tır başına yıllık ortalama 9-10 bin dolar olduğu bilgisini paylaşan Nuhoğlu, güzergahta yapılacak iyileştirmelerle Ro-Ro gemilerin tam kapasite çalışmasının mümkün olacağını vurguladı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.