SGK'dan yaşlılara maaş - İşte şartlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 65 yaşını dolduran kişilere maaş ödüyor. SGK maaşını alabilmek için bazı şartlar bulunuyor. İşte şartlar ve yapılması gerekenler...

SGK'dan yaşlılara maaş - İşte şartlar
17 Kasım 2016 Perşembe 09:21

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geliri olmayan, sigortalı işte çalışmayan ve 65 yaşını doldurmuş kişilere maaş veriyor. 65 yaşını dolduran kişilerin hane halkında kişi başına düşen gelirin 392 liranın altında olması durumunda maaş alabilecek.

Sadece kişi başına düşen gelir göz önüne alınmayacak. Kişinin hiçbir sağlık sigortasınında olması gerekiyor. Yani, SGK dul ve yetim aylığı alan, bir işte çalışan kişilere maaş vermeyecek. Nafaka alan 65 yaş üstü yaşlılarında bu maaştan yararlanma hakkı bulunmayacak. 

Maaşı almaya hak kazananlara aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde ödenecek. Bu dönemlerde alacağı maaş 652.44 TL olacak. Yani ay başına düşen tutar ise 217.48 liraya denk gelecek. SGK maaşı vereceği kişilere yeşil kart çıkararak sağlığıda ücretsiz hale getirecek. 

Başvuruyu nasıl yapabilirim?

SGK maaşını alabilmek içim kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda gerekli olan evraklar ise Valilik veya kaymakamlıklara bağlı defterdarlık veya mal müdürlüklerinden alınan 65 aylığı başvuru formu, Muhtarlıktan alınan detaylı ikamet adresi, vukuatlı nüfus örneği, 3 adet vesikalık fotoğraf.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.