Rusya'dan iki bankaya özelleştirme kararı

Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukaev, bakanlığın, Sberbank ve VTB'nin özelleştirilmesi için teklif hazırlığında olduğunu söyledi.

Rusya'dan iki bankaya özelleştirme kararı
19 Ocak 2016 Salı 09:46

MOSKOVA (AA) - Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukaev, bakanlığın, Sberbank ve VTB’nin özelleştirilmesi için teklif hazırlığında olduğunu belirtti.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre, Ulyukaev, Sberbank’ın satışı için yasada bazı düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret ederek, "İki bankanın da özelleştirilmesi konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) German Gref ve VTB Başkan Yardımcısı Herbert Moos, daha önce, her türlü özelleştirme kararının gerçekleştirilmesi için hazır olduklarını açıklamışlardı.

Rusya Merkez Bankası, Sberbank’ın yüzde 50 hissesine sahipken, Rusya hükümetinin ise VTB’de yüzde 60,9’luk hissesi bulunuyor. Sberbank ayrıca DenizBank'ın da yüzde 99,85'lik hissesini elinde tutuyor.


Kaynak: AA

Etiketler; #ekonomi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.