Putin'den yasaklı ürün açıklaması: Türklerden...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Domates kısıtlamasına yönelik açıklama yaptı. Putin, "Türk partner ve dostlarımızdan, bilinen trajik olayların ardından bu kısıtlamalar getirildiği zaman hayatın yerinde durmadığını ve devam ettiğini anlamalarını istedik." dedi.

Putin'den yasaklı ürün açıklaması: Türklerden...
04 Mayıs 2017 Perşembe 11:48

Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerindeki kısıtlamalarının tamamen kaldırılması konusunda yapılan anlaşmaya yönelik açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Kısıtlamalarda iki istisna olduğunu belirten Putin, Türk partner ve dostlarımızdan, bilinen trajik olayların ardından bu kısıtlamalar getirildiği zaman hayatın yerinde durmadığını ve devam ettiğini anlamalarını istedik. Bu tam da domates üretimiyle ilgiliydi. Bizim tarım üreticilerimiz büyük krediler aldı. Bu, iklim koşullarımızda seraların yapımıyla ilgili oldukça uzun vadeli bir üretim süreci. Bu yüzden bu üründe kısıtlamalar devam edecek." dedi. 

Rus pazarını Türkiye'den gelen domatesler de dahil olmak üzere yurtdışından alınan ürünlere sonsuza dek kapatamayacaklarının altını çizen Putin, "Söz ettiğim bu yatırım süreci geçince, pazarımızın bu kısmı serbestleştirilecek. Ama genel olarak tüm diğer kısıtlamaların kalkması gerektiğini düşünüyoruz ki bugün bu konuda anlaştık" ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.