Petrol 40 dolar sınırına geriledi

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de petrol stoklarının beklentilerin oldukça üzerinde artmasının ardından 40,03 dolara gerileyerek yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesini gördü.

Petrol 40 dolar sınırına geriledi
24 Mart 2016 Perşembe 11:22

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de haftalık ham petrol stokları 9,4 milyon varil artarak 532,5 milyon varile ulaştı. Piyasa beklentisi, ham petrol stoklarının 3,1 milyon varil yükseleceği yönündeydi.

Brent petrolün varil fiyatı, açıklanan veriler sonrasında arza ilişkin endişelerle sert düştü. Brent petrolün varil fiyatı, güne 40,32 dolardan başlamasının ardından yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesi olan 40,03 dolara kadar gerilerken, şu dakikalarda yüzde 0,6 azalışla 40,20 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, jeopolitik risklerdeki artışa karşın, petrol piyasasında arza ilişkin gelişmelerin fiyatları baskılamaya devam ettiğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise petrol stoklarındaki yükselişin ardından dün günü yüzde 3,5'lik kayıpla 39,78 dolardan kapattı. Bugün ise düşüşünü 3'üncü güne taşıyan WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1,1'lik gerilemeyle 39,34 dolardan alıcı buluyor.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah uzun zaman 30 doların altında kalır.