Otobüs biletleri kimlik numaraları ile alınacak

Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında otogarlarda terör saldırılarını önlenmesi için tedbirler alınması planlanıyor. Bunlardan biri de otobüs bileti alınırken her yolcuya kimlik numarası sorularak alınabilmesi.

Otobüs biletleri kimlik numaraları ile alınacak
13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:13

Otobüs bileti almaya gelen her vatandaşa kimliği sorulacak, biletler T.C. kimlik numarası ile alınacak. Bir ailenin reisine değil tüm fertler için geçerli olması planlanan uygulama son dönemlerde yaşanan terör saldırılarında güvenlik önlemlerinin arttırılması için yapılacak. Artık, otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilmesi öngörülüyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik hain saldırıda 45 vatandaşımız hayatının kaybetmesinin ardından havaalanları ve metroda uygulanan üst düzey güvenlik önlemleri otogarlarda da uygulanacak. Otobüs bileti için gidilen firmalar tek isim sormakla kalmayacak teker teker bilgiler kontrol edilip kimlik numarasını da kaydedecek. 

Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör saldırısı sonrasında bu saldırıları önlemek ve kontrol edilebilir bir düzenin oluşturulabilmesi için yapılan çalışmada alınması gereken bazı tedbirler üzerinde duruldu.

İşte çalışma kapsamındaki bazı tedbirler:

  • Firmaların korsan yolcu taşımasının önüne geçilecek. Otogar giriş ve çıkışları yanındayol kontrolleri artacak. Bu konudaki cezaların artırılması öngörülüyor.
  • Otogarlara havaalanı modeli gelecek. Mevcut uygulamada, her yolcu için bilet kesilse de, sadece isim ve soyadın sorulması yeterli görülüyor.
  • Yeni uygulamayla birlikte, kimliksiz bilet satışı önlenecek.
  • Biletlerin üzerine, TC kimlik numarasının işlenmesi seçeneği üzerinde duruluyor.
  • Halen, ailedeki diğer fertlerin biletleri, sadece aile reisi adına kesilebiliyor.
  • Artık, otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilmesi öngörülüyor.
  • Mevcut uygulamada, her yolcu için bilet kesilse de, sadece isim ve soyadın sorulması yeterli görülüyor. Yeni uygulamayla birlikte, kimliksiz bilet satışı önlenecek.
  • Resmi üniformalı polisler, üniformalı özel güvenlik elemanlarıyla birlikte, görevli sivil polislerin sayılarının artırılması öngörülüyor.
  • Otobüs firmalarıyla ilgili denetimlerin de artırılması planlanıyor. Gerekli düzenlemeyle şirketlerin seferlerden men edilmesi sağlanacak.
  • Otogarlarda güvenlik tedbirleri güçlendirilecek. İki ayrı kontrol noktası öngörüldü.
  • Yolcularla birlikte, uğurlamaya gelenler de güvenlikten geçirilerek otogara alınacak.
  • Havaalanlarında uçağın olduğu yere, bileti olanlar dışında yakınlarının alınmaması gibi, otogarlarda da biletsizler ikinci kontrol noktasından geçemeyecek.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.