Narenciye’ye zam yolda!

Türkiye'deki narenciye üretiminin büyük kısmını karşılayan Mersin'de don ve dolu olayları çiftçiyi olumsuz etkiledi.

Narenciye’ye zam yolda!
28 Ocak 2016 Perşembe 11:09

Mersin ve ilçelerinde geçen hafta meydana gelen don olayı ve dolu yağışının zarar verdiği narenciye bahçelerinde, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) görevlileri tarafından hasar tespiti yapıldı.

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen dolu yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle bahçelerde ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi.

Dolu nedeniyle üretimin en fazla yapıldığı Çeşmeli, Arpaçbahşiş ve Tömük mahallelerindeki bahçelerde yüzde 30 oranında zarar meydana geldiği ifade eden Şahin, "Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 65'ini tek başına karşılayan Erdemli'de, son günlerde yaşanan soğuk hava ve şiddetli dolu yağışı, limon üzerinde zarara neden oldu.'' dedi.

Şahin ayrıca, TARSİM görevlilerince tespit edilen hasar miktarının belli oranının bazı gerekçeler gösterilerek kapsam dışı tutulduğunu öne sürerek, üreticilerin bu duruma tepkili olduğunu sözlerine ekledi.


Etiketler; #narenciye zam
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.