Naci Ağbal'dan asgari ücret açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Peki asgari ücret 1300 TL'nin altına düşecek mi? İşte detaylar...

Naci Ağbal'dan asgari ücret açıklaması!
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:45

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Ağbal, asgari ücretin 1300 lira olarak devam etmesi için asgari geçim indiriminde bir düzenlemeye gideceklerini belirtti.

Bakan Ağbal, konuya ilişkin açıklamasında “Asgari ücretlinin 1,300 TL maaş almasına devam etmesi için asgari geçim indiriminde ayarlama yapacağız. Kişinin geliri 1,300 tl'nin altına düşerse ilave asgari geçim indirimi uygulanacak, yerine göre işveren ya da çalışanın faydalanacağı bir teşvik olacak” şeklinde konuştu ve "Yapacağımız düzenleme, Maliye Bakanlığı bakımından son 3 ayda ücret üzerinden toplayacağımız vergilerde 1 milyar liralık bir azalmaya neden olacak. Yani burada yapmış olduğumuz düzenlemenin bütçeye maliyeti yaklaşık 1 milyar lira olacak." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.