Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin notunu açıkladı. Türkiye'nin, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notu ve "negatif" not görünümü değişmedi.

Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı!
09 Nisan 2016 Cumartesi 10:39

Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı. Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notu ve "negatif" not görünümü değişmedi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapılmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Moody's bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi'nin 8 Nisan 2016 için belirlenmiş faaliyetlerine ilave açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır, resmi bir kredi notu eylemi açıklaması değildir" ifadelerine yer verildi.

Kuruluş, böylece Türkiye için bu yılki değerlendirme takviminde ilk tarihi beklendiği gibi pas geçmiş oldu. Takvimdeki diğer iki potansiyel değerlendirme tarihi ise 5 Ağustos ve 2 Aralık. Ekonomistler, 2 Aralık'ta değerlendirmeye gidilmesinin daha muhtemel olduğunu öngörüyor.

Moody's, Türkiye'ye yönelik son not değerlendirmesini 4 Aralık 2015 tarihinde yaparak, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "negatif" not görünümünü teyit etmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.