Mersin'de 'mutluluk meyvesi' üretilecek

Bitki çayı, yağ olarak da kullanılabilen goji berry diğer adı ile mutluluk meyvesi, Mersin'de üretilmeye başlayacak.

Mersin'de 'mutluluk meyvesi' üretilecek
10 Mayıs 2017 Çarşamba 14:30

Mersin'deki Gülnar Ziraat Odası'nın Başkanı Hacer Emiş Işık, 'goji berry'in üretimi ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye'de yeni üretimine başlanan "goji berry" meyvesine talebin olduğuna değinen Işık, 700 metrekarelik deneme bahçesinde ilk etapta 38 fideyle deneme yapıldığını kaydetti. 

Türkiye'de kurt üzümü olarak bilinen goji berry ile ilgili Işık, "Sağlığa birçok faydası olan bu meyve ülkemizde kurt üzümü olarak da bilinir. Kuvvetli bir antioksidan olan goji berry Çin'de tıp alanında 2 bin yıldır kullanılıyor." dedi.

Tadının tatlı ve çok sulu olduğunu ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"Tadı, yaban mersini ve kiraz arasında olan goji berry taze meyve olarak tüketildiği gibi kuru üzüm olarak da talep görüyor. Bu meyvenin yapraklarından bitki çayı, saplarından da yağ yapılmakta. Bu bitki özellikle güneş ışığını görecek ve bol sulu ortamlarda yetiştirilmelidir. 2 yaşına kadar meyve vermeyen bu bitkide en güzel verim 4 ila 5 yaşlarında alınıyor. İnşallah yapmış olduğumuz deneme bahçesinden verimli sonuçlar alır ve çiftçilerimize önemli gelir kaynağı sağlanır. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.