Mehmet Şimşek'ten 'taşeron' açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek taşeron ile ilgili yaptığı açıklamada "Eylem planımızda buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında düzenleme gönderilir" ifadesinde bulundu.

Mehmet Şimşek'ten 'taşeron' açıklaması
07 Mart 2016 Pazartesi 13:02

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin açıklamasında, "Eylem planımızda buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında düzenleme gönderilir" dedi.

Taşeron işçiler konusunda Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yaptıklarını hatırlatan Şimşek, buna ilişkin çalışmaların son hızla devam ettiğini ve çalışmaların tamamlanmasından dolayı tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek,"Daha önce zaten asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumu ciddi şekilde iyileştirildi. Şimdi bir kısmında da toplu sözleşme var, orada da ayrı bir süreç işliyor. Daha önce net olarak 'asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edeceğiz' dedik ama istihdam şeklini söylemedik. O konuya ilişkin nihai kararların verilmesi lazım. İnanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır. Bizim bir eylem planımız var, bu eylem planında buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında o düzenleme gönderilir." ifadesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek bugüne kadar verilen vaatlere sadık kaldıklarını belirterek, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir hükümet var mı bilmiyorum, yani ilk 3 ayda vaatlerinin neredeyse tamamını yerine getirecek şekilde adım atan bir hükümet bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Muhabirin Halk Katılım'ın kuruluşunun neden geciktiğiyle ilgili sorusuna ise Şimşek, "Halk Bankası aslında hızlı bir başlangıç yapmıştı sonra anladığım kadarıyla şöyle bir tartışma yaşanmış; 'bunu Halk Bankası mı kursun yoksa Halk Bankasının dışında Hazine mi kursun' şeklinde bir mülahazadan dolayı o gecikmiş. Şimdi tekrar o süreci hızlandırıyoruz" diye yanıt verdi.

Mehmet Şimşek sistemde şu anda katılım bankalarının payının yüzde 5 civarında olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız önümüze uzun vadede yüzde 25 gibi bir hedef koydu ama biz orta vadede en az yüzde 15'e çıkartılması için gereken adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.