KİT\'lerden 12 milyar yatırım bekleniyor

Kamu İktisadi Teşebbüsleri tarafından gelecek yıl 12 milyar TL\'ye yakın yatırım yapılacağı öngörülüyor.

KİT\'lerden 12 milyar yatırım bekleniyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Resmi Gazete'de yayımlanan KİT ve Bağlı Ortaklıklarının 2016 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Tespiti Hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı uyarınca 2016 yılı KİT karlılığı masaya yatırılacak.

KİT'lerde oluşan kar ve yatırım öngörülerini değerlendiren uzmanlar bu duruma bağlı olarak Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin 11 milyar 967 milyon TL yatırım yapmasını öngörüyor. 

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde iktisadi davranışların daha da güçlendirilmesi, verimlilik ve karlılık konularında daha fazla önlem alınmasını öngören kararda bu kuruluşların yatırım yapmalarına yönelik adımlar da yer alacak. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile önümüzdeki yıllarda aralarında çeşitli fabrika ve işletmelerin yer aldığı Kamu iktisadi Teşebbüsleri'nden istihdam ve yatırım hamleleri bekleniyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.