İstihdam sayısında Türkiye rekoru!

İşsizlik oranı Mart ayında son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu dönemde çalışanların sayısı ise 27 milyon sınırına dayanarak tüm zamanların rekoru kırıldı.

İstihdam sayısında Türkiye rekoru!
16 Haziran 2016 Perşembe 12:30

İstihdam da Türkiye zamanların rekoru kırıldı. İşsizlik oranı Mart ayında yüzde 10.1'e gerileyerek son 8 ayın en düşüğündeyken çalışan sayısı 27 milyon sınırına dayanarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Türkiye'de istihdam edilen kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. İşsizlik oranının düşük olduğu dönemde, istihdam edilenlerin sayısı geçen yıla göre 1 milyon 400 bin artışla 27 milyon sınırına dayandı ve tarihi bir rekoru da beraberinde getirdi.

Bütçe Mayıs'ta 3,7 milyar lira fazla vererek son 12 yılın en yüksek 5 aylık bütçe seviyesini gördü. Bütçe geçen ay 3,7 milyar TL fazla verdi. 5 aylık fazla 9,1 milyar TL'yi buldu. Bölyelikle işsizlik 0,8 puan geriledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal "Bu performansı jeopolitik gerginlik ve küresel krizi rağmen elde ettik" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.