İstanbul'un şubat enflasyonu açıklandı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yaptığı enflasyon açıklamalarına göre şubat ayında giyim, ev eşyası, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında azalış olurken, gıda harcamaları artış yaşandı.

İstanbul'un şubat enflasyonu açıklandı
01 Mart 2017 Çarşamba 14:23

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan ve 1995 bazlı ücretliler geçinme endeksine göre Şubat ayında toptan fiyatlar yüzde 0.20 arttı. İstanbul için yapılan Şubat ayı hesaplamalarında perakende fiyatlar yüzde 0.33, gıda harcamaları grubu ise yüzde 1.04 arttı. 

Şubat ayında azalış gösterenler ise giyim, ev eşyası, ulaştırma ve haberleşme harcamaları oldu. Giyim harcamalarında yüzde 5.21, ev eşyası harcamalarında yüzde 0.65, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0.51 azalış gerçekleşti.

Perakende fiyatlarında ise 2017 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.52, toptan fiyatlar ise yüzde 12.29 artış gözlemlendi. Ayrıca perakende fiyatları bir önceki aya göre sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 1.69, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0.55, konut harcamalarında yüzde 0.53 artış yaşandı. 

Toptan fiyatlarda artış ve azalış gösterenler ise şöyle:

- Mensucat grubunda yüzde 0.93 arttı

- Madenler grubunda yüzde 0.60 arttı

- İşlenmemiş maddeler grubunda yüzde 0.39 arttı

- Kimyevi maddelerde yüzde 0.95 azaldı

- Yakacak ve enerji maddelerinde yüzde 0.68 azaldı

- İnşaat malzemelerinde yüzde 0.08 azaldı
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.