ISO 9001 ve işletmelere faydaları

ISO 9001 ve işletmelere faydaları
30 Haziran 2018 Cumartesi 12:25

ISO 9001 belgesi hakkında bilgi edinmek ve işletmenizin daha başarılı noktalara ulaşmasını sağlamak için iletişim bilgilerinden firmamıza ulaşabilir.

Bir iş yerinin belli kurallar çerçevesinde işlemesi; açılış-kapanış saatlerine uyması, üretimde alması gereken güvenlik tedbirlerini alması, müşteriye hitap etme şeklinde bir standardının olması gibi temel konular, iş yerinin büyümesinde büyük oranda etki eder. Market veya mağaza gibi sürekli olarak müşteri gruplarının uğradığı yerlerde “kuralcı” olmak, iş yerinin ciddiyetini arttırdığı gibi müşterilerin memnun kalmasını da sağlar. Bunlar, yerel bir işletmenin kendine göre belirlediği bir takım kurallardır. Yani değiştirilebilir, feshedilebilir veya ekleme yapılabilir kurallardır. Bir de dünya genelinde uyulması gereken bir takım kurallar vardır, bunlar ise kuralları koyanlar tarafından değiştirilebilir veya ekleme yapılabilir kurallardır. 'International Organization for Standardization' kısaltılışı olan ISO, uluslararası standardizasyon örgütünün belirlediği bir yakım yasa veya kurallar topluluğuna verilen isimdir. Standart bir kelime olmasına rağmen birçok başlık altında toplanan ISO, her üretici grubuna göre farklı kuralları barındırır. Etkin bir kalite sistemini barındıran sistem ise ISO 9001’dir. Yani her üretici gurubuna ayrı bazı standartlar getiren ve bu standartların üretim aşamasından pazarlama aşamasına kadar olan kısmını ele alan bir kurallar topluluğudur. Tüm bunların toplamına uyum sağlayan üretici veya işletmeciler, alanlarında daha başarılı olmak için ISO 9001 standartlarına göre hareket ederek kabul görmüş kurallara uygun işletmecilik yaptıklarından dolayı işlerinde daha başarılı oldukları görülmektedir.

İşletme açısından faydaları

Bir işletmenin istediği doğrultuda ilerleyebilmesi, müşteri kitlesini her geçen gün daha da büyütmesi, uyması gereken bir takım kurallar konusunda iddialı çalışmasına bağlıdır. Kendi başına her ne kadar bazı yönetmenlik kurallarını koysa da dünya standartlarına uyumlu olabilmesi için ISO tarafından belirlenen kurallara uygun şekilde faaliyet göstermesi gerekmektedir. Bu kurallar topluluğuna uyan bir işletmenin kazanımları elbette çok yüksek olacaktır. Çalışanların kalite bilincinde artış sağlanması başta olmak üzere işletmenin prestijinin her geçen gün artması, pazarlama alanlarında rakiplerine fark atması, şirketin uluslararası pazarlarda söz sahibi olması gibi önemli etkileri görülecektir. Tabi ki tüm bunları elde edebilmek için belli bazı eğitimlerden geçmek ve akabinde belgeyi hak etmek gerekiyor. Ülkemizde de artık fazlasıyla önemsenmeye başlanan iSO 9001 belge gerektiren bir işlemdir. Yani her firma veya şirket sahibi kendi başına standartlara uygun çalıştığını iddia edemez, bunu ispatlayabilmek için belge sahibi olması gerekmektedir. Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren eğitim kurumları, işletmecilere yardımcı olarak gerekli belgenin alınması için eğitimler vermektedir. Bu eğitimlere katılmak için belli bazı evrakların hazırlanması ve eğitim kurumlarına teslim edilmesi gerekmektedir. Siz de işletmenizin daha sağlıklı faaliyet göstermesini sağlamak ve uluslararası standartlara uyumlu hale gelmesini sağlamak için kayıt yaptırabilirsiniz.

Eğitimde öncü kurum ile başarıya ulaşın

Başarıyı elde edebilmek için destek alınan yer hakkında bilgi sahibi olmak gerek. Alanında uzun zamanların deneyim ve tecrübesine sahip olan kurumumuz, işletmelere özel olarak sunduğu eğitimleri ile tercih edilen bir isimdir. ISO 9001 belgesi hakkında bilgi edinmek ve işletmenizin daha başarılı noktalara ulaşmasını sağlamak için iletişim bilgilerinden firmamıza ulaşabilir, beklediğinizden daha kolay bir şekilde belge alabilirsiniz. Deneyim, uzmanlık ve danışmanlık hizmetlerinden bilinen kurumumuz ile iletişime geçmeden karar vermeyin.

Bilgi için: https://www.szutest.com.tr/iso-9001-2015/


Etiketler; #ıso 9001
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.