İhtiyacı olan kıdemini erken alabilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kıdem Tazminatı Fonunun teknik çalışmalarını tamamladı. Tamamlanan çalışma Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunuldu. İhtiyacı olan kıdemini erken alabilecek. İşte detaylar...

İhtiyacı olan kıdemini erken alabilecek!
25 Mayıs 2017 Perşembe 14:00

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren çalışmada önemli detaylar yer aldı. Kıdem Tazminatı'nın çalışmaları devam ediyor. Buna göre ihtiyacı olan kıdemini erken alabilecek. 

Kıdem Tazminatı Fonu üzerinde çalışan Çalışma Bakanlığı, teknik çalışmalarını tamamlayarak çalışmasını Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sundu. Kıdem tazminatının ana hatları ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılacak toplantıda netleştirilecek. Kıdem Tazminatına ilişkin ana hatlar netleştirildikten sonra da işçi-işveren sendikalarının da yer aldığı Üçlü Danışma Kurulu ile paylaşılacak.

Çalışanlar kurulacak fondan birikimlerinin ister tamamını isterse ihtiyacına göre parça parça çekebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuya ilişkin açıklamasında, "Çalışanların isterse 'kullanırım' diyeceği ama 5 yıl beklediğinde de şu kadar olacağını bileceği bir hesap olacak. Erken çekim ihtiyacı varsa çekecek. Yeni sistemde ikili güvence olacak" ifadelerine yer verdi.

Müezzinoğlu,"EKK bir ilave çalışma yapılmasını isterse yeniden yapılabilir"dedi. Birey hesabına dayalı sistemde ortak görüş oluşurken,sistem Bireysel Emeklilik Sistemi şeklinde işletilecek. Bu hesaba devlet de katkı sunacak.Yeni sistemle biriken kıdem tazminatı devlete devredilecek.Çalışanların düşük kıdemle işten çıkarılması önlenecek. Çalışanın kıdemini kaybetme korkusu da ortadan kalkmış olacak.Sözleşmesi sona erdiğinde kıdem kazanmayanların da paraları birikmiş sayılacak.

Kaynka: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.