Hükümlü ve tutuklu iş yurtları meslek edindirme sistemi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Satış Mağazası'nın açılış törenine katıldı.

Hükümlü ve tutuklu iş yurtları meslek edindirme sistemi
11 Ocak 2016 Pazartesi 19:42

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Satış Mağazası'nın açılış törenine katıldı. Manisa Adliye Sarayı'nda faaliyet gösterecek olan kurumun açılışında konuşan Yıldırımın gündeminde ise hükümlü ve tutukluların iş yurtları vardı.

Yıldırım, geçen yıl 35 bin hükümlü ve tutuklunun iş yurtlarında sigortalı çalıştığını belirterek son yıllarda ceza infaz sisteminde çok önemli değişimler yaşandığına işaret etti.

“İş yurtlarının hükümlülerin ve tutukluların ıslahı konusunda  ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım 35 bin hükümlü ve tutuklunun iş yurtlarında aynı zamanda sigortalı olarak çalıştığını iş yurtlarında çalışanlara hem cüzi bir ücret ödendiği hem de sağlık sigortalarının yapıldığını belirtti.  Giderlerin kendilerinden talep edilmediğini ve bu  sistem içinde çalışan hükümlü ve tutuklunun aylık kazancının 400 lirayı bulduğunu söyledi.  Bu bir meslek edinme sistemi. Ceza infaz kurumunda zamanın boşa geçirilmemesi için bunun bir meslek edindinme sistemi olduğunu ve iş yurtlarının burada bir çatı görevi gördüğünü kaydetti."

Hükümlü ile tutukluların ceza infaz kurumlarında zamanlarını verimli değerlendirmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım;Manisa'da 45'incisi açılan mağazada hükümlü ve tutukluların el emeği ürünlerinin satılacağını "Burada iş yurtları faaliyetlerimizin, iş eğitimlerimizin ürünü olan, bir anlamda da infaz sistemimizin özgüvenini yansıtacak bir mağazamızı açmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Yıldırım, daha sonra müdürlükleri tarafından suça sürüklenen ve mağdur çocuklarla ilgili oluşturulan "Çocuk Görüşme Odaları"nın açılışını da gerçekleştirdi.

Açılışlara, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sekizinci sınıfı bitiren bütün öğrenciler liseye alınmamalı. Ders başarısı düşük olanlar mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeli.