Halkbank hisseleri Varlık Fonu'na devredildi

Halkbank'taki yüzde 51.11 oranındaki kamu hissesi Varlık Fonu'na devredildi. Bugüne kadar hangi kurumlar Varlık Fonuna devredildi? İşte detaylar.

Halkbank hisseleri Varlık Fonu'na devredildi
14 Mart 2017 Salı 20:35

Halkbank, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bankanın yüzde 51,  "Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 03.02.2017 tarih, 2017/1 sayılı Kararı'na istinaden, Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde kayden izlenen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Bankamız ödenmiş sermayesindeki yüzde 51,11 oranında ve 638.825.500 TL itibari değerdeki hisselerin 10.03.2017 tarihi itibarıyla Türkiye Varlık Fonu'na devri gerçekleşmiştir" denildi.

Varlık Fonu'nda Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, Türksat ve Türk Telekom'ın sermayelerinde bulunan Hazine hisselerinin yanı sıra THY ve Halkbank'taki Özelleştirme İdaresi hisseleri bulunuyor.

Halkbank'tan yapılan açıklamada, "Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan söz konusu hisseler, bağlı olduğumuz Bakan tarafından temsil ve idare olunmaya devam edecek olup Bankamız devlet sahipliğinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Bankamız, Bankacılık Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca ve Bankamız Yönetimi tarafından belirlenen hedefler doğrultusunda faaliyetlerine devam edecektir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Bankamız hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi işlemi, hissedarlarımızı etkilemeyeceği gibi Bankamız, yatırımcılarımız ve uluslararası finans kuruluşlarıyla olan sıkı iş birliğini sürdürmeye devam edecektir" denildi.


Etiketler; #Halkbank
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.