Güneydoğulu işadamları yeni döneme umutlu bakıyor

Güneydoğu\'daki işadamları yeni iktidar tercihinden umutlu olduklarını barış ve ekonomik gelişme beklediklerini belirtiyorlar.

Güneydoğulu işadamları yeni döneme umutlu bakıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz tarafından Anadolu Ajansı'na verilen mülakatta son 5 ayda yaşanan olumsuzlukların artık yaşanmaması gerektiği belirtildi. Çıkmaz yeni dönemden umutlu olduklarını belirterek ekonomik gelişme ve istikrar beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalar yapan Abdulkadir Çıkmaz son aylarda yaşanan saldırıların ihracatı ve bölgedeki ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Bölge halkının yaşanan şiddet ve çatışma ortamından bıktığını kaydeden Çıkmaz, bu durumun değişmesi gerektiğini ifade etti.

Ülke halkının zarar gördüğü çatışmaların bir an önce bitmesi gerektiğini söyleyen Çıkmaz, Türkiye'de yaşayanların Suriye ve Irak'taki gibi gidebilecekleri bir Türkiye'lerinin olmadığını söyledi. 

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç da Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada bölgedeki barış ve istikrar ortamının çok önemli olduğu belirtti.

Bölgede iş dünyasının yatırım beklediğini kaydeden Özkılıç, bu kapsamda bir an önce silahların susması gerektiğini kaydetti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.