Gümrük Vergisine büyük indirim geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, vatandaşa büyük müjdeyi verdi. Gümrük vergisine indirim geliyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi açıkladı. Peki hangi ürünlere vergi indirimi gelecek? Özellikle inşaat sektörüne büyük kolaylıklar sağlayacak vergi indirimi ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Gümrük Vergisine büyük indirim geliyor
14 Haziran 2017 Çarşamba 17:30

İnşaat demirinde yaşanan arz sorunu nedeniyle gümrük vergisinde yarıdan fazla indirime gidiliyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile iki ülke arasında tamamlanan Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşmasının (YKTK) imza törenine katıldı.

Anlaşmanın imzalanması sonrası açıklama yapan Zeybekci, "Şu anda Afrika'da 10 milyar dolara yaklaşan Türk yatırımı var" dedi.

Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararı ile ilgili konuşan Zeybekci, TCMB'nin bugüne kadarki faiz kararlarını son derece isabetli bulduğunu ifade etti.

Zeybekci, "Türkiye OECD, G20 ile kıyasladığımızda gerçekten takdire şayan yüzde 5 büyümeyi yakaladı. Bu yılın ikinci çeyrek büyümesi de yine başarılı gelecek. İhracatın büyümeye katkısı çok olacak" şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekci, inşaat demirinde gümrük vergisini yüzde 10'a indirecek Bakanlar Kurulu kararının kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıkladı. Zeybekci, kararın bugün yarın onaylacağı ifadesini kullandı.

Tedarik sıkıntısı ile gündeme gelen inşaat demirinde, mevcut durumda yüzde 30 olarak uygulanan gümrük vergisinde yarıdan fazla indirime gidilecek. Çelik üreticileri, referandum sonrası inşaat sektöründe birden artan talep nedeniyle kısa dönemli bir tedarik sıkıntısı yaşandığını ancak şu anda bir arz sorunu bulunmadığını savundu. Buna karşın Bakanlık geri adım atmadı. Vergideki indirimin, piyasada yaşanan arz sorunu ortadan kalkana kadar süreceği biliniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.