Gram ve Çeyrek Altın fiyatları uçtu - Altın fiyatları yükselecek mi?

İngiltere'de yapılan referandum ardından çıkan Brexit kararı, gram altın ve dolar fiyatlarını etkiledi. Brexit kararı sonrasında gram altın 130 TL bandına çıkarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Peki Kapalı Çarşı'da gram ve çeyrek altında son durum ne? Gram altın yükselecek mi, düşecek mi ile ilgili detaylar haberimizde

Gram ve Çeyrek Altın fiyatları uçtu - Altın fiyatları yükselecek mi?
24 Haziran 2016 Cuma 10:40

İngiltere'de oylanan AB referandumu ve oradan çıkan Brexit sonuçları, gram altını ve dövizi doğrudan etkiledi. Serbest Piyasada euro düşüş gösterirken, Amerikan Doları ve altında yükseliş göze çarptı. Özellikle gram altının yükselişi ve bir ara 130 TL bandına çıkması tüm zamanların en yüksek seviylerini görmesine neden oldu. Peki Kapalı Çarşı gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum ne?

Serbest Piyasada gram altın yüzde 5,35 oranında artış göstererek son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Serbest piyasada gram altının alış fiyatı 125,09 TL'den işlem görürken, şatış fiyatı 125,24 TL'den işlem görüyor. Kapalı Çarşı altın fiyatlarına baktığımızda; altın fiyatlarında yaklaşık yüzde 7 oranında artış görüyoruz. Kapalı Çarşı'da şu an itibariyle gram altın şatış fiyatı 124.6697 TL'den işlem görürken, çeyrek altın satış fiyatı 205.8350 TL'den işlem görüyor. Gün içerisinde altın fiyatlarının dengeye geleceği ve gram altının 120 TL bandına, çeyrek altının ise 190 TL bandına ineceği belirtiliyor. 








Ons altın, Brexit kararının ardından yatırımcıların risksiz varlıklara yönelmesi ile sert bir şekilde yükselişe geçerek 1.358 doları görmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri vererek saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4,9 artışla 1.318 dolar seviyelerinde dengelendi.

Gram altın ise ons fiyatı ve dolar kurundaki artışla 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda 125 liradan alıcı buluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.