Fed kararı öncesi petrol fiyatı 31 dolar!

Bugün akşam saatlerinde açıklanacak olan Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) kararları öncesinde, Brent petrolün varil fiyatı, 31 doların üzerinde dengelendi.

Fed kararı öncesi petrol fiyatı 31 dolar!
27 Ocak 2016 Çarşamba 10:45

Nefesler tutuldu ve Fed'den yapılacak açıklama bekleniyor. Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) kararları öncesinde petrolun varil fiyatlarındaki iniş çıkışlar azaldı. ABD Merkez Bankası toplantısından çıkacak kararlar öncesinde,  Brent petrolün varil fiyatı  31 doların üzerinde dengelendi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan’a ait petrol şirketi Aramco’nun petrol yatırımlarını azaltmayacağını açıklamasının ardından arz fazlalığına ilişkin endişelerle yeniden 30 doların altına inmiş ve 29,25 dolara kadar gerilemişti. Bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla dün akşam saatlerinde 32,69 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde artmasıyla yeniden düşüşe geçti ve günü 30,90 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise akşam saatlerinde açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) kararları öncesinde 31-32 dolar dar bandında seyrederken, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,7'lik artışla 31,14 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol piyasasında volatilitenin (oynaklığın) arttığını ve arza ilişkin gelişmelerin fiyatlar açısından ana belirleyici olmayı sürdürdüğünü belirterek, bu akşam Fed toplantısından çıkacak ileriye dönük mesajların takip edileceğini kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatı için teknik açıdan 29 doların kritik destek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında kalıcılık sağlanması durumunda düşüş kanalına girileceğini belirterek, olası yükselişlerde ise 33,5 doların direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün en düşük 29,26 dolar ve en yüksek 32,41 doları gördükten sonra günü 30,48 dolardan kapattı. Bugün ise sınırlı hareketlerin gözlendiği WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 30,60 dolar seviyelerinde dengelendi.


Etiketler; #fed #petrol
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.