FED faiz kararını açıkladı

Federal Açık Piyasa Komitesi, faiz oranlarında değişik yapılmadığını, FED'in faiz aralığını yüzde 0.5 - 0.75'te tuttuğunu açıkladı.

FED faiz kararını açıkladı
01 Şubat 2017 Çarşamba 22:49

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), bugün yaptığı açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5 - 0.75'te tuttuğunu bildirdi. Amerika Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir ortamda güçlenmeye devam ettiğini, istihdamdaki artışın "sağlam" olduğunu ve işsizliğin düşük seviyede kaldığını kaydetti.

"RİSK GÖRÜNÜMÜ GENEL OLARAK DENGELİ"

Amerika Merkez Bankası'nın açıklamasında, iş yatırımının "yumuşak" kaldığının altı çizilirken, yakın dönemli risk görünümünün "genel olarak dengeli" olduğu tekrar edildi.

Açıklamaya göre ABD'de tüketici harcamalarının ılımlı bir şekilde artmaya devam ettiği belirtildi. Ayrıca enflasyonun geçtiğimiz çeyreklerde artmasına rağmen hala yüzde 2 hedefinin altında olduğu da ifade edildi.


Etiketler; #ABD #fed #faiz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.