Enflasyon beklentileri yükseliyor

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi anketinde beklentiler yüzde 8.25 olarak güncellendi.

Enflasyon beklentileri yükseliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Merkez Bankası yılsonu ekonomik göstergelerle ilgili yaptığı anketlerde veriler güncellendi. Enflasyon beklentisi piyasalarda yüzde 8.25 olarak görüldü. Önceki anket döneminde bu rakam yüzde 7.98 olmuştu. Öte yandan dolar beklentisinde ise 2.99 seviyesinden yılı kapatacağımıza yönelik bir beklenti oluştu. Doların bir önceki dönemde yıl sonu tahmini 3.14 olmuştu.

Merkez Bankası tarafından yapılan beklenti anketleri periyodik olarak piyasaların durumunu ölçüyor. Piyasaların beklentileri mevcut ekonomik durumu net bir şekilde ifade ederken Merkez'in alacağüı tedbirlerin de belirlenmesine neden oluyor. Klasik ekonomistlere göre beklenene enflasyon bu gün alışveriş ve para talebi konularını net bir şekilde etkiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.