Emeklilere Müjde! İkramiye Ödemeleri Maaştan Önce Ödenecek!

Emeklilere Müjde! İkramiye Ödemeleri Maaştan Önce Ödenecek! Milyonlarca emekli kişiler için 2020 ocak ayı zamlı maaşları bekliyor. Emekliler heyecanla zam oranının belli olmasını istiyor. Emekli maaşı ve yapılacak ikramiye ödemeleri de emekliler için önemli bir ek gelir kaynağı. Yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesi için enflasyon zammı gündemde. Buna göre; toplam ikramiye 2 bin liradan 2 bin 232 liraya çıkabilecek. Emekli maaşları ile ilgili son dakika haber ve gelişmeler haberimizde!

Emeklilere Müjde! İkramiye Ödemeleri Maaştan Önce Ödenecek!
Admin
Admin
23 Aralık 2019 Pazartesi 13:46

Emeklilere Müjde! İkramiye Ödemeleri Maaştan Önce Ödenecek!

Milyonlarca emekli kişiler  için 2020 ocak  ayı zamlı maaşları bekliyor. Emekliler heyecanla zam oranının belli olmasını istiyor. Emekli maaşı  ve yapılacak ikramiye ödemeleri de emekliler için önemli bir ek gelir kaynağı. Yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesi için enflasyon zammı gündemde. Buna göre; toplam ikramiye 2 bin liradan 2 bin 232 liraya çıkabilecek. Emekli maaşları ile ilgili son dakika haber ve gelişmeler haberimizde!

Emekliler, enflasyon güncellemesi beklentisi içerisinde. Bu talep hayata geçerse; emeklilerin, dul ve yetim maaş ödemeleri alanların bayram ikramiyeleri için her yıl bir önceki yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam oranından faydalanacak maaşlarında bir artı olabilecektir

Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde 2019 yılı  aralık  ayı enflasyon tahmini yüzde 11.62 olarak açıklandı

Emekli için 2.232 TL bayram ikramiyesi! 2020'de emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Memurlar çalışırlarken  emekli'ye ayrıldıkları sürede  ayın 15' inde aldıkları görev maaşları, memurun hizmetini sonraki ayın 14 üne kadar taşımaktadır. Yani 15 Aralık 2019 maaşını alan memurun hizmeti 14 Ocak 2020 ye kadar olan süre olduğundan, emekli memura Sosyal Güvenlik Kurumu 15 Ocak 2020 tarihinden itibaren emekli aylığını ödemeye başlar.

Emekli aylıkları da bir er ay olmak üzere her ay peşin olarak ödendiğinden bu memurun emekli maaşı15 Ocak ile 31 Ocak arası 15 günlük bir aylık, daha sonra 1 Şubat dahil daha sonraki aylarda ise her ay bazında aylık ödeme günü olarak bir aylık sürede  emekli aylığı ödenir.

Örnekle, bir memur 16 Aralık itibariyle emekli olduğunda Sosyal Güvenlik Kurumu bu memurun ilk emekli aylığını 15 Ocak tarihi  itibariyle 15 günlük ve 1 Şubat itibariyle de bir aylık ödemeye başlar, daha önce ödeme yapması mümkün sayılmaz.

Emekli ikramiyesi, hesaplanırken memurun emekli maaşı hesabında esas alınan unsurlara göre belirlenerek ödemesi yapılır. Ancak, hem 5434 de hem de 5510 da hesaplanmış olan  ikramiyesinin emekliye ödemesi için belirli bir süre beklenmesini gerektiren bir kural bulunmaz.

Emekli ikramiyesinin ödenmesi Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilik işlemlerini sonuçlandırma hızına  yani işleyişine bağlı bir işlemdir.

Ödemelerin aynı tarihte ödenmesi hususunda net  bir bekleme süresi yer almamaktadır.SGK kurumunca işleyişine istinaden ödemeler emekli olmuş kişilerin ilgili bankalarına yapılmaktadır.

Ocak  ayı diğeri de Temmuzayları  olmak üzere iki farklı dönemde zam yapılacaktır . 2020 yılı itibariyle zam rakamları emeklilerin maaşlarına yüzde 6.06 ile 6.65 arasında zam gelmesi bekleniyor.

Kamu saati sayfamızı sosyal medya üzerinden takip ederek güncel iş ilanları memur ve işçi alım haberlerine herkesten önce ulaşarak bir adım öne geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.