Elektrik sayaçlarının faturalandırma günleri değişiyor

Elektrik faturalarına ilişkin yönetmelikte sayaçlardaki faturalandırma gününde yapılacak olan değişiklikle erken ya da geç sayaç okumanın önüne geçilmek için 25 ila 35 gün arasında faturalandırma yapılacak.

Elektrik sayaçlarının faturalandırma günleri değişiyor
02 Haziran 2016 Perşembe 10:09

Elektrik faturalarına ilişkin yönetmelikte sayaçlardaki faturalandırma günü değişikliği için taslakta yapılacak olan değişikliğe göre ilk 20 gün ve 50’nci günde yapılan faturalandırma yerine 25 ile 35 gün arasında bildirim bırakma zorunluluğu getiriliyor. Yönetmeliğe ilişkin karar birkaç gün içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarafından verilecek.

Faturalandırma gününün dışına çıkana ceza

Elektrik faturalandırmasının 30 günden az olmayacağı kararına bazı dağıtım şirketlerinin uymamasından dolayı yapılacak olan değişiklik ile elektrik dağıtım şirketleri yaklaşık 40 milyon elektrik abonesinin sayacını 25-35 gün arasında okuyup faturalandırılacak. Bu faturalandırma gününe uymayana önce uyarı tekrar yapması durumunda ise cezai yaptırım uygulanacak.

Elektrik dağıtım şirketi yetkilisi konuya ilişkin açıklamasında "Tüketiciler 40-50 günlük faturalarla karşılaşınca hem ödemekte zorlanıyor hem de zam geldiğine yönelik bir düşünce olabiliyordu. Şimdi hava şartları gibi mücbir bir sebep yoksa belirlenen süreler içerisinde sayaçlar okunarak faturalandırma yapılacak" ifadesinde bulundu.

Dağıtım şirketlerine karne verilecek

Enerji Bakanı Berat Albayrak'a bağlı olarak çalışacak özel ekip dağıtım şirketlerine 4 kriter üzerinden karne verilerek şirketleri tedarik kalitesi ve sürekliliği, yatırımlar, müşteri hizmetleri ile kurumsal iletişim konularında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından denetleme yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.