Dünya devi Samsung'a şok: Tutuklandı

Dünya devi Samsung'da skandal olay yaşandı.​ Samsung Group Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong (Jay Y. Lee) rüşvet suçlamasıyla tutuklandı.

Dünya devi Samsung'a şok: Tutuklandı
17 Şubat 2017 Cuma 09:24

Dünya'nın dev markaları arasında bulunan Samsung'da babası Lee Kun-hee'nin hastalığından dolayı başkanlık görevine vekalet eden Samsung Group Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. 

Görevini kötüye kullanan ve Güney Kore'de yüz binlerce vatandaş tarafından protesto edilen Devlet Başkanı Park Geung-hye'nin yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalı nedeniyle Jay Y. Lee. mahkemeye ifade verdi. Jay Y. Lee., Develet Başkanı Park'ın arkadaşı olan Choi Soon-sil'in yönettiği vakıflara bağış yapması nedeniyle tutuklandığı bilirildi.

Lee'nin kaçma ihtimalinden dolayı tutuklandığını belirten mahkeme, ortaya çıkan yeni delillerde inceleme yapacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsung Group ise dava sürecinde gerçeklerin ortaya çıkması için en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.