Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar için yeni çağrı

Erdoğan Cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada döviz bozdurma kampanyasıyla ilgili ''Halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli değil. Milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar için yeni çağrı
09 Aralık 2016 Cuma 18:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilere döviz bozdurma kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan;

''Geçen cumadan bugüne dövizden TL'ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Halkıma ülkem ve milletim adına gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum." dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

''Putin ile konuşmuştuk. 'Biz, yerli para ile aramızdaki ithalat-ihracat olayını gerçekleştirelim' demiştik. Çin'le yaptığım görüşmede de yine bunu konuştuk. Onlar da çok olumlu baktı. Bunları daha da yaymamız mümkün. Bu adımları atmak suretiyle paralarımızın üstündeki baskıyı ortadan kaldırırız. Yine bir konuya değinmeden edinemeyeceğim; faiz lobisine benim halkım, milletim artık prim vermemeli çünkü faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde.Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkının parası üzerinden, halkının mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor ve onunla da daha sonra övünüyor.

Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.