Bu yıl emekli olanlar dikkat! Bu yılki 3 zammıda alabilecekler

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin bu yılki 3 zammı, çıkarılan yasaya eklenen bir madde ile bu yıl dolmadan emekli olanların emeklilik maaşına eklenerek hesaplanacak.

Bu yıl emekli olanlar dikkat! Bu yılki 3 zammıda alabilecekler
25 Mayıs 2016 Çarşamba 10:54

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin bu yılki 3 zammı, bu yıl dolmadan emekli olanlara da yansıtılacak.

Çıkarılan yasayla SSK ve Bağ-kur emeklilerine bu yıl içerisinde yapılacak olan 3 zamdan ilki Ocak ayında 100 lira zam almışlardı. Bu yıl dolmadan emekli olanlarda yasaya eklenen bir madde sayesinde bu yıl içerisinde emekli aylığı bağlananların aylık tutarı 2016 yılı Ocak ayı itibariyle hesaplanacak. Bu tutarada uygulanan artışlar eklenmasiyle zamdan yararlanmış olacaklar.

Memurluktan emekli olacaklar dahil değil

Bu yıl Temmuz ayına kadar olan dönemde emekli aylığı bağlanacak kişinin, önce Ocak 2016 itibarıyla aylık tutarı hesaplanabilecek. Hesaplanan aylık tutara da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış eklenerek maaş ödenmeye başlanacak. Bu emekli, Temmuz ayındaki enflasyon zammını da alacak. Temmuz'dan sonra emekli aylığı bağlanacak kişinin de önce 2016 Ocak ayı itibarıyla aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira artış ile Temmuz'daki enflasyon zammı eklenerek maaş ödenmeye başlanacak. Böylece bu yıl içerisinde emekli olacaklar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 100 lira seyyanen artış da dahil 3 zammından da faydalanacak. Bu düzenleme, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik. Memurluktan emekli olacaklar, bu düzenleme kapsamında bulunmuyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.